Halloween Costume ideas 2015

Το χωριο μας (Καππαδοκικό_Καρδίτσας)

Το Καππαδοκικό είναι χωριό που οι  ρίζες του είναι από τα βάθη της Καππαδοκίας.
  Το χωρίο μας είναι σχετικά νέο οικοδομήθηκε το 1926 από τους πολύπαθους Καππαδόκες πρόσφυγες που ρίζωσαν εκεί μετά τον ξεριζωμό τους από την αγαπημένη τους πατρίδα το Τσουχούρ της Καππαδοκίας.
 Μετά την άφιξη τους στο Πειραιά τον Οκτώβρη του 1924, ο αρχικός τους προορισμός των προγόνων μας ήταν ο Βόλος, όπου εκεί παρέμειναν ελάχιστοι προγονοί μας.Οι υπόλοιποι που ήταν και η πλειονότητα , ανεχώρησαν για την Καρδίτσα. Αρκετός αριθμός μάλιστα μετέβη και στο έτοιμο χωριό θηριόπετρα της Μακεδονίας που εγκατέλειψαν με την ανταλλαγή του πληθυσμού Τούρκοι.
 Οι Καππαδοκίτες της Καρδίτσας λοιπόν , ελάχιστοι προτίμησαν να μείνουν στην περιοχή ΚΕΜΕΡΛΕΡ(μεταξύ σημερινής έπαυλης και Μαρίες) όπου υπήρχαν υποτυπώδη οικήματα χωρίς πόρτες και παράθυρα,ενώ η πλειονότητα των προγόνων μας προτίμησε να πάει και να μείνει για δυο χρόνια μέχρι να κατασκευαστεί το χωριό μας στην σημερινή του θέση στους στρατώνες της Καρδίτσας.



Από το μηδέν όμως χάρη στους εργατικούς και φιλοπρόοδους κατοίκους, χτίστηκε ένα πανέμορφο χωριό, με δύο ιερούς ναούς, του Αγίου Νικολάου και της Ζωοδόχου πηγής.

 Ένα από τα ομορφότερα χωριά του νομού  έχει ωραίο σχέδιο, πράσινο, 4 καφενεία,  και μια πλατεία 10 στρεμμάτων, αληθινό κόσμημα .


Το Χωριό μας βρίσκεται 10 χιλιόμετρα από την κωμόπολη τους Σοφάδες, και 25 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νομού την Καρδίτσα Οι κάτοικοι του Χωριού μας στην πλειονότητα τους ασχολούνται με τη γεωργία(στα περισσότερα από τα 9.500 στρέμματα που ανήκουν στο Καππαδοκικό, καλλιεργούνται βαμβάκι και σιτηρά), όμως δεν είναι λίγοι και αυτοί που έχουν αναπτύξει εμπορικές δραστηριότητες τόσο στο χωριό μας όσο και στις διπλανές  πόλεις.

Α.Ε.Καππαδοκικού
Τον Ιούνιο του 1979 έγινε πράξη η ιδέα από τον αείμνηστο Παύλο Σουτόγλου,με την ίδρυση της Α.Ε.Καππαδοκικού. Η Α.Ε.Καππαδοκικού συμμετέχει και αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΚ του Νόμου Καρδίτσας.

Σήμερα  μένουν 527 άνθρωποι(2001), ενώ στους εκλογικούς καταλόγους είναι συνολικά 667 εγγεγραμμένοι.
Το (υψόμ.ειναι 120 μ.) και  δοιηκητικά ανοίκει στον Δήμο Σοφάδων .


δείτε ακόμη...

Φωτογραφίες με _ετικέτα καππαδοκικo_ στο google

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget